RSG Turkiye’den Haberler (2017->2018)

Takvimde bir yili daha geride birakmisken, gectigimiz yil neler yaptik, bu yil icin planlarimiz neler sizlerle paylasmak istedik!

2017’de neler yaptik?

2017 disardan durgun gozukmus olsa da RSG Turkiye’de ciddi adimlarin atildigi, gelismelerin oldugu bir yildi. Aramiza bir cok yeni arkadas katildi. Turkiye’de hesaplamali biyoloji camiasinin buyumesine birebir tanik oluyor, ve bundan cok da guzel faydalaniyoruz! Sayimiz arttikca artik yeni etkinlikler duzenleyebiliyor, farkli seyler deneyebiliyoruz.

  • Online ogrenci sunumlari serisi: 2017’de demosunu yaptigimiz bu etkinlikte, grup uyelerimiz kendi projelerini veya ilgilendikleri makaleleri internet uzerinden sunuyor, online olarak katilimcilarla tartisiyor. Bilim insanlari arasi diyalog ve isbirliginin gelistirilmesi, grubumuzun en temel motivasyonlarindan biri, ve bu dogrultuda bu sunum serisini gelistirerek devam etmek istiyoruz.
  • 2017 Ogrenci Sempozyumu: Bir diger basarili etkinligimiz de sempozyumumuz oldu. Detaylari buradan okuyabilecegimiz etkinligimizde bir cok yeni arkadasla tanistik ve hatta bir kismini aktif grubumuza dahil ettik. Buyumemiz icin bir olanak olmasinin yani sira 2017 sempozyumumuzda, i) sempozyum duzenleme konusunda tecrubemizin her gecen gun arttigini gorduk, ii) ISCB’den aldigimiz destekle en iyi poster odulleri verdik ve iii) Kibris’i ziyaret etmis olduk ve cok da sevdik!
  • Blog ve Twitter: Daha iyi iletisimde olmak, hem grup aktivitelerini hem de diger duyurulari uyelerimize iletmek uzere sosyal medyayi daha iyi kullanmaya karar verdik, ilk adimlari attik. Blogumuzu duzenledik, her gecen gun Twitter aktivitemiz de artiyor.

2018’de bizi neler bekliyor?

2018 icin hem iyi hem kotu haberlerimiz var. Kotu haberle baslayacak olursak, gecen donemki yonetim kadromuzu yenilemek durumunda kaldik. Kotu haber olmasinin sebebini sanirim gecen donem baskanimiz Zeynep Ozkeserli’yi tanima sansini elde etmis olan, yillardir bu gruptaki her etkinlikte nasil merkezi bir rol oynadigini bilen herkes anlayacaktir. Yine de, resmi olarak baskanligi birakmis olsa da grup olarak pesini hic birakmayacagimizi buradan kendisine duyuralim! Hem Zeynep’e hem grup sekreterimiz Burcu Yaldiz’a gectigimiz yilin bu kadar guzel olmasindaki emekleri icin tesekkurler! Burada tabii soylemem gereken en onemli sey, kuruldugu gunden bu yana RSG Turkiye hiyerarsiden yoksun bir yapiyi temel almistir ve bu sekilde devam edecektir. Grubumuz yonetim kadrosunun amaclari 1) resmi islerin ve iletisimin surekliligini saglamak ve bunlari kolaylastirmak ve 2) gecmis yillardan gelen RSG Turkiye isleyisinin gelecek yillara aktarilmasi icin aktif rol oyanamaktir. Zaten Zeynep’in katkisi da baskanligindan ziyade, girisimci ruhu ve gruba adanmisligindan gelmekteydi.  Bu degisiklikle beraber secilen yeni yonetim kadromuz da Melike Donertas, Tulay Karakulak ve Melis Gencel oldu.

Gelelim guzel haberlere! Yeni yil planlarimiz neler? Sayimizin artmasiyla daha aktif bir grup olabilecegimizin ilk sinyallerini aldik.

  • 2014-2015 yillari arasinda aktif olarak surdurdugumuz Webinar projemizi tekrar canlandiriyoruz!! Hem Turkiye’den hem de yurtdisindan arastirmacilari ucretsiz olarak online platformumuzda sizlerle bulusturmak icin ilk adimlari attik. 2018in ilk webinarini gerceklestirdik bile! Yeni webinar haberleri icin sosyal medya hesaplarimizi ve bigmarker sayfamizi takip etmeyi unutmayin!!
  • ODTU’de 7-9 Subat tarihleri arasinda duzenlenecek olan ‘R ile populasyon genetigi simulasyonlarina giris’ calistayi grubumuzdan Elif Bozlak ve Evrim Fer’in de katkilariyla gerceklestirilecek. Ayrintili bilgi: http://www.populasyon.gen.tr/
  • 2017’de demosunu yaptigimiz ogrenci sunumlarini yeni donemle birlikte tam gaz hayata geciriyoruz!
  • Grubumuzun buyumesiyle farkli universitelerden sehirlerden aktif gorev alan arkadaslarimiz oldu. Ilk firsatta bunu sehir toplantilari ile degerlendirecegiz.
  • Sempozyum ve diger gelecek etkinliklerimiz icin bizi izlemeye devam edin 😎

 

Leave a Reply